Alegeri intre Est si Vest

schroeder

Cam multa agitatie ruseasca prin Romania inainte de alegeri. A venit Schroeder la Bucuresti glorificand Rusia, au venit si altii de la Gazprom, Varujan ar vedea Romania in SouthStream, Basescu daca va amintiti tocmai l-a acuzat pe Tariceanu la ultimul CSAT ca face jocurile Rusiei, Patriciu, adica tot rusii, inteleg ca se agita de zor sa puna mana pe un mare proiect energetic, samd Intrati in text, cititi ce a zis fostul cancelar si apoi ganditi-va mai bine la miza alegerilor din 30 noiembrie.

Uniunea Europeana (UE) nu va reusi sa rezolve niciuna dintre problemele politice si energetice actuale fara sprijinul Rusiei, iar datorita lui Vladimir Putin Rusia nu mai este “un negociator slab”, a declarat, marti, la Bucuresti, Gerhard Schroeder, fost cancelar al Germaniei si reprezentant al proiectului oleoductului Nord Stream, dezvoltat de Gazprom.

Georgia si Ucraina nu ar trebui incluse în NATO, cel putin nu în viitorul apropiat, iar NATO nu trebuie sa “incercuiasca” Rusia, a declarat, marti, la Bucuresti, fostul cancelar al Germaniei Gerhard Schroeder, într-o conferinta de presa.

“O tara are nevoie de relatii bune cu acest vecin (Rusia, n.r.) din multe motive, dar nu vad nicio sansa de renegociere a preturilor la gaze”, a spus Schroeder, la o conferinta pe teme de energie organizata la Bucuresti, întrebat daca România ar putea obtine un pret mai mic la gaze în cazul în care ar avea relatii mai bune cu Rusia.

4 Responses to “Alegeri intre Est si Vest”

 1. Radu Tudorescu Says:

  Daca erau persoane care se intrebau daca rusii sunt asa de periculosi, au raspunsul in poza postata de dvs. Cu alte cuvinte, si-au cumparat un Prim Ministru in Germania. Credeti ca ar avea vreo ezitare sa isi cumpere unul si in Romania? Sau credeti ca si-au cumparat deja?

 2. Hultanul Says:

  Guvernul liberal a lui Patriciu a fost un interlocutor sensibil la nevoile strategice si economice ale Federatiei Ruse. Nu PSD a facut jocul rusilor in Romania, asa cum ne-am fi asteptat, ci liberalii. In cazul PNL nu era de ajuns lipsa de loialitate fata de parteneri, tradarea trebuia implinita prin vanzarea intereselor tarii. Desigur, pana acum rusii nu ne-au vrut decat binele.

 3. Tudor Says:

  Ai dreptate, in mod surprinzator, PNL-ul este in mod evident reprezentanta economica si politica a rusilor in Romania. Iar Patriciu a vandut la Kazmunai gaz pentru simplul motiv ca ar fi fost linsat daca vindea direct la Gazprom.

 4. apasa aici - Bloguerilla Says:

  N-ai de gand sa mergi la vot ??? Mai gandeste-te … Bloguerilla iti da un motiv in plus sa o faci ! Apasa pe Bloguerilla

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: