Adomnitei si Chiuariu merg cu Fenechiu la DNA

Mare vanzoleala mare in targul Iesilor. Chiuariu si Adomnitei dau cu subsemnatul la DNA in asa numita Afacere Transformatorul. Ce nu se stia in 2006: Fenechiu vindea trasformatoare furate de tigani la Electrica ajutat de Adomnitei si de Chiuariu.  Semnatura fostului ministru al justitiei apare pe contracte, dar din cate vorbeste lumea prin Iasi, tanarul Chiuaua le-a spus procurorilor ca iscalitura nu-i apartine. Cum ar veni, e in fals. Nasol. Ori Fenechiu a facut un mic uz de fals, ori Chiuaua minte. Daca nu minte, tocmai si-a infundat boss-ul. Stransi cu latul, rebuturile politice livrate de baronul Fenechiu dau fuga la presa cu eternul text ca Basescu le-o trage in campanie. Nimic mai fals. De mega-golania cu transformatoare furate si vandute cu 100 de miliarde la Electrica presa a scris inca de acum doi ani iar procurorii DNA s-au apucat de treaba prin vara. Acu, era si timpul ca DNA sa mai miste ceva. Din cate vorbeste lumea prin Iasi, o echipa de la Bucuresti se afla de azi chiar pe mosia baronului, scotocind prin hrisoavele firmelor sale. Stati pe faza ca incepe distractia.

Desi Relu Fenechiu s-a imbogatit din afaceri dubioase cu statul, anchetate de DNA si DIICOT, baronul se da la televizor mare smecher. Ia bagati un ochi aici:

13 Responses to “Adomnitei si Chiuariu merg cu Fenechiu la DNA”

 1. filadel Says:

  Trebuie să-i vină rîndul la zeghe şi ăstuia.

 2. Popescu Says:

  eu daca as fi in locul dvs as investiga si contractele aranjate ale lui fenechiu, adomnitei si iulian dascalu (un patron de la iasi), pentru lucrari la scoli, cata vreme adomnitei a fost ministtrul educatiei. tot ministerul stie ca interesul cel mai mare al lui cristian adomnitei erau lucrarile de reparatii, constructii, consolidari, si nicidecum politicile ministerului in domeniul invatamantului. va garantez ca veti descoperi foarte multe ilegalitati!!!

 3. Ana Says:

  A inceput campania. Au inceput atacurile. Si notiunea asta cu “e cercetat” e vaga. Multi sunt cercetati. Important e daca s-a inceput urmarirea penala si ce solutie dau procurorii in dosar.

 4. the orange skorpion Says:

  si eu sper precum filadel, ca vine /a venit oare deja?? / timpul cind cei care s-au imbogatit FURIND!

  eu ma bucur cind cineva se imbogateste pe propriile sale picioare,
  dar cine a furat sa plateasca! chiar si cu inchisoare!

  asta este!

  asteptam sa se faca dreptate!

  🙂

  omul a avut “fler”!
  🙂

  dar este si foarte calm!

 5. Mihai Says:

  Din cite stiu, Relu Fenechiu a fost sustinatorul mega-furaciunii “proiectului Palace”, prin care iesenii au fost deposedati de 13 hectare de teren public, parcul strand din centrul orasului, probabil pentru faptul ca regele mall-urilor, Iulina Dascalu, pompeaza multi bani in campaniile politicienilor de orice culoare… vezi http://iasii.blogspot.com

 6. constantin Says:

  In urma cu o ora am vazut la TV un reportaj cu acelasi subiect in care se vorbea de ELECTRICA MOLDOVA.

  Cineva greseste:

  – ELECTRICA nu are instalatii in Moldova;
  – nu exista ELECTRICA MOLDOVA.

  Exista E.ON MOLDOVA, firma germana care a cumparat distributia din Moldova.

  Sa inteleg ca nemtii s-au pretat la afaceri tiganesti?! Sau sa-si fi rascumparat propriile transformatoare furate? Sa cumpere marele investitor transformatoare second hand?

  De stiut: nu sunt penelist.

 7. cumainilecurate Says:

  Am auzit multe despre dascalu/adomnitei dar as avea nevoie de mai multe informatii. poate imi scrieti pe mail sau postati aici. Domnul Popescu poate ma ajuta cu informatii suplimentare. La fel Mihai, multumesc penru link

 8. cumainilecurate Says:

  Orange Skorpion, n-as fi asa optimist. Sunt procese de durata, cu oameni influenti capabili sa miste institutii intregi in apararea lor, dupa modelul Nastase. Sa vedem ce se alege dupa alegeri din dosarele lui Fene

 9. Razvan Says:

  “Transformatoarele electrice cumparate de Relu Fenechiu in perioada anilor 1999 – 2004, cu sume care ating circa 20 de miliarde de lei, au fost revandute catre SC Electrica Moldova SA – inainte de privatizarea acesteia.” clarificare pentru constantin, toate afacerile s-au desfasurat in perioada in care Electrica Moldova apartinea inca statului roman, se faceau multe “licitatii” in perioada aia, dupa aia a venit e-on (am auzit ca isi schimba denumirea in E-OFF) si au inceput sa dispara $ in conturile din afara.
  p.s. sunt pnl-ist, doar ca acest asa zis hot, pardon om de afaceri nu are ce cauta in structura partidului.

 10. Zoitica Says:

  In ce stadiu sunt cercetarile la DNA (Directia Nationala Anticoruptie Calificarea) in dosarul privind finantarea cursului/calificarii lui GEICA FLOREA pe tipul de aeronava BOEING 737? Calificarea pe acest tip de aeronava a facut-o (in vara anului 2007) imediat dupa ce a fost numit director general prin OMT nr.187/22.05.2007 pe banii unei companii romanesti low-cost. Terenurile unde va fi amplasat noul aeroport la Adunatii-Copaceni sunt ale celui care i-a finantat cursurile lui GEICA FLOREA pentru B737 in vara anului 2007, dupa ce a fost numit DIRECTOR GENERAL OMT nr.187/220.05.2007.
  Diferenta dintre cuantumul pensiei de serviciu calculat conform Legii 223/2007 si cel al pensiei din sistemul public conform Legii 19/2000 grupa I, se suporta din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse. Pensia de serviciu se actualizeaza in luna martie a fiecarui an, prin indexare cu procentul care sa acopere integral rata inflatiei din anul precedent.
  Guvernul nu a dat un aviz favorabil proiectului de lege (Legea 223/2007), care ulterior a fost aprobat de Camera Deputatilor si de Senat si a devenit Legea 223/2007 promulgata prin Decret prezidential. In normele metodologice aprobate prin Ordin al Ministrului Transporturilor sunt numeroase neconcordante cu prevederile Legii 223/2007.
  Prin Ordinul ministrului transporturilor nr.1064/2007 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 223/2007 privind Statutul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviatia civila din Romania.
  Normele nu respecta prevederile Legii 223/2007. In Legea 223/2007 la Art.42 nu apare mentiunea de regie autonoma, pe cand in normele de aplicare la Art. 4 a fost adaugata in mod intentionat pentru a favoriza persoanele care se incadreaza in categoria de personal navigant angajat la RA-AUTORITATEA AERONAUTICA CIVILA ROMANA.
  Ce interese are LUDOVIC ORBAN? Jocurile cui le face? Experienta Directorului general, Consilierului, Pilotului GEICA FLOREA in a VICIA ANCHETA ACCIDENTULUI din 30.12.2007 pe aeroportul Henri Coanda Bucuresti-Otopeni. INCIDENTUL din data de 15.10.2008 pe aeroportul Mustafa Kemal Atatürk din Istanbul in care aeronava TAROM a iesit de pe pista este anchetat de AUTORITATEA AEROPORTUARA din TURCIA.
  Directorul general GEICA FLOREA a fost numit prin OMT nr.187/22.05.2007, ulterior a aparut OMT nr.187/22.05.2007 modificat si completat (?) ulterior conform OUG nr.79/18.06.2008 privind măsuri economico-financiare la nivelul unor operatori a incheiat contractul de management in septembrie fiind numit prin OMT nr.1215/25.09.2008 ca director general al Autoritatii Aeronautice Civile Romane.
  A sustinut dl. GEICA FLOREA vreun concurs/examen/test pentru a fi numit in functia de director general? Probitatea morala a lui GEICA FLOREA este dovedita prin chitantele de depunere a banilor incasati ilegal (380 EUR) prin frauda dintr-un decont fals in ianuarie 2005.

 11. Constantin Says:

  @razvan,

  SC ELECTRICA MOLDOVA SA. s-a infiintat la 1 martie 2002.

 12. Constantin Says:

  ADDENDA

  Incepand cu anul 1998 si pana in prezent numirile tuturor directorilor de la toate nivelurile- din fostul CONEL s-a facut pe considerente politice.
  Deci matrapazlacurile s-au putut face numai datorita acestui lucru.

 13. apasa aici - Bloguerilla Says:

  Mare concert mare – The Wall reloaded, pe 30 Noiembrie !!!
  All in all it’s just another vote in the wall !!!
  Pentru informatii si ezervari de bilete apasa pe Bloguerilla … 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: