Totul despre strategia PNL

Un grup de liberali suparati pe Tariceanu mi-a aruncat in brate, din avion evident, un pachetel cu strategia PNL de campanie, imprastiata deja tuturor candidatilor liberali si sefilor de campanie. Citit, zambit, indignat, subliniat pasaje interesante, aruncat hartiile pe blog sa descifrati voi ce n-am inteles eu. Ce am retinut:

1.Strategia de campanie a PNL este centrata pe confruntarea dintre Dreapta si Stanga. Polarizarea scenei politice intre PSD si PNL va plasa PD-L la centru, intr-o pozitie dezavantajoasa. Daca va ataca PSD, va pierde votantii de stanga, daca va ataca PNL va pierde votantii de dreapta. Ca directie strategica, PD-L trebuie, in general, ignorat de PNL. Traian Basescu trebuie ignorat cu desavarsire“.

Observatii: Deja asta se intampla, iar PSD pare avertizat de strategia liberalilor si actioneaza in complicitate evidenta cu ei. Televiziunile de stiri boicoteaza programatic PD-L prin promovarea unor figur politice care provin in special de la PNL si PSD.

2. Angajamentele politice liberale – cele 7 prioritati ale PNL (Numarul 7 nu a fost ales intamplator. Cifrele fatidice au cel mai mare impact sonor, ca urmare a simbolisticii si asocierii inerente cu o stare medie de bine

Observatii: Agajamentele se bazeaza pe un lung sir de minciuni propagandistice, una mai gononata ca alta. De ex: “Romania a crescut economic in patru ani cat alte state in 10-14 ani”. Cum ar veni, Tariceanu Fat Frumos. Liberalii ar putea sa imbunatateasca sloganul Aliantei DA cu urarea mistic-stupida: sa traiti de sapte ori mai bine! Gaselnita cu cifra fatidica 7 pare scremuta de un carnatar local, nu de finkelsteini adevarati. Aia pot mai mult decat atat.

3. Mesaje privind cele mai importante realizari ale PNL. “Obiectivul strategic al Romaniei de a deveni membru cu drepturi depline al Uniunii Europene in 2007 a fost indeplinit de Guvernul PNL”, “Guvernul PNL si-a asumat rezolvarea in mod echitabil a problemei proprietatilor confiscate abuziv in timpul regimului comunist”, “Guvernul PNL este cel care a acordat educatiei importanta pe care o merita. A fost primul guvern care a oferit educatiei 6% din PIB

Observatii: Ministrii PD au dus greul integrarii. PNL i-a scos din Guvern dupa 2007 si s-a remarcat ulterior prin atacarea constanta a oficialilor de la Bruxelles si prin contestarea regulilor europene. Sub Guvernul PNL s-a oficializat a doua nationalizare a imobilelor cumparate de chiriasi. Guvernul PNL le-a refuzat profesorilor cresterea salariilor iar procentul de 6% pentru educatie a fost obtinut de un ministru PD. In general, liberalii se lauda cu realizarile altora sau mint cu nerusinare.

4.Lupta impotriva coruptiei va fi mentinuta ca prioritate a PNL. Infiintarea Agentiei Nationale de Integritate este un semnal clar al Guvernului PNL in ceea ce priveste toleranta zero fata de coruptie

Observatii: Guvernul Tariceanu are ca prioritate lupta impotriva procurorior anti-coruptie, nu impotriva coruptiei. Guvernul PNL a depasit toate recordurile de dupa 89 la numarul de ministri cercetati penal. Interesant insa cum planuieste sa utilizeze functionarea ANI in scopuri propagandistice.

5. Bogdan Olteanu a realizat si el un draft de strategie cu mesaje manipulatorii. Olteanu le recomanda candidatilor liberali ca, la acuzatia “Nu s-au facut decat 5 km de autostrada” sa se raspunda cu “Se poate spune ca Ludovic Orban nu a performat cum ar fi fost de dorit, dar aceasta de datoreaza in mare parte situatiei dezastruoase si intarzierilor cumulate in mandatul ministrilor PD”

Observatii: Lasam la o parte invocarea eternei mosteniri grele. De remarcat atacul discret la Ludovic Orban, ghimpele din cosasta ambitiosului Bogdan Olteanu. Omul are propria lui strategie in PNL si pare sa-si faca un fel de campanie interna, transmitandu-le liberalilor toata “prietenia” sa.

P.S. Documentele de mai sus reprezinta doar o parte din planurile PNL asternute pe hartie si raspandite pe tot cuprinsul patriei.

Advertisements

12 Responses to “Totul despre strategia PNL”

 1. Cristian Pătrăşconiu » Blog Archive » Strategia PNL. Cu miinile curate. Documente Says:

  […] Le puteti gasi si citi aici! Sint, cum sa spun, foarte-foarte interesante. […]

 2. Bleen Says:

  N-am avut timp sa-l citesc insa am de facut o precizare. Se spune: “…va plasa PD-L la centru, intr-o pozitie dezavantajoasa. Daca va ataca PSD, va pierde votantii de stanga, daca va ataca PNL va pierde votantii de dreapta.”

  E exact invers, daca PDL va ataca PNL-ul va castiga votanti de dreapta (atacand PNL de pe pozitii de dreapta, in conditiile in care PNL e la stanga, undeva in bratele PSD) sid aca va ataca PSD-ul va castiga votanti de dreapta.
  Nu poti face o strategie bazandu-te doar pe wishful thinking, mintindu-te. Sunt curios cum argumenteaza x-stein si Andronicus bosumflarea votantilor de dreapta la atacurile impotriva PNL. Care e legatura dintre votantii de dreapta si PNL? Se simt ei lezati de atacurile impotriva fartelui mai mic si mai prost al PSD-ului? Vor fi votantii de dreapta revoltati de atacurile impotriva partidului specialist in pomeni electorale si masuri pompieristic-socialiste? PNL nu are nici cea mai vaga legatura cu dreapta si pe votantii de dreapta ii doare in cur de PNL. Bine, fie vorba intre noi, ii doare in cur de toate partidele, in situatia in care sunt nereprezentati si nici PDL nu are nici cea mai vaga legatura cu dreapta.
  E totusi laudabil ca PNL are o strategie electorala, ceea ce nu putem spune despre PDL (cel mai sters si incoerent partid). L-au acuzt pesedistii si penelistii ca nu e nici cal, nici magar si a dovedit ca e primul care crede asta. A devenit ceea ce a fost acuzat ca ar fi.

 3. Bleen Says:

  Si nici nu e nevoie ca liberalii sa plaseze PDL-ul la mijloc sau la stanga. S-a plasat singur la stanga. Prostia, degringolada si totala confuzie a liderilor PDL fac cat cinspe superconsultanti ai PNL si PSD.

 4. xulesku' Says:

  Stimabile “curat pe maini”, daca nu ati fi atat de fatzis partinitor si subiectiv, poate chiar ati fi ceva special, un “blogger” cu care sa pierzi timpul citindu-i un articol intreg. Dar, 10 secunde de “scanare” ale art. dvs. au fost de ajuns ..

  >>Guvernul PNL a depasit toate recordurile de dupa 89 la numarul de ministri cercetati penal. Interesant insa cum planuieste sa utilizeze functionarea ANI in scopuri propagandistice. <<

  Deci, adica, asadar: lupta clara, nedisimulata a Basescua-rex impotriva a tot ceea ce inseamna altceva decat PDL, PD ce’o mai fi, nu a avut deloc legatura cu asta?

  Cum puteti sa faceti, lucid fiind!?, o asemenea categorisire <> in conditiilde stiute de pe piata politicului?

  Da, daca ar fi fost niste urmariri pe bune, ne influentate politic etc etc. Asa, sunt doar rafuieli de la centru-stanga la dreapta, via Basescus.

  Ca specificare de final: nu ma re-parti’zez nici unei “forte” politice: apreciez insa impartialitatea si mai ales bunul simt – iar aici, ambele lipsesc cu desavarsire!

  Hai norok si la mai multa intzelepciune! 😉

 5. keepitcool Says:

  asta e blog de partid…de ce te mai ascunzi …fa-l portocaliu baga un shrine cu base intr-un colt si spune din ce soviet suprem faci parte.

  apropo blogul cu mainile curate care fura din documentele confidentiale ale celorlalti…e foarte tipic partidului fara idei pe care cu onor il slujesti

 6. vali Says:

  prieteni, prevad ca vom mai afla si altele despre strategia pnl. stati de veghe.

 7. dorulet Says:

  asadar ludovic va fi sacrificat de olteanu in aceasta campanie. sa vedem care va fi reactia lui orban. presupun ca ii va ridica corturile iar lui olteanu din sectorul 1

 8. constatator Says:

  Nu este strategie, ci tactica. Numai buna pentru trimis beneficiarii ei la justificat termopane, dupa anticipatele din 2009. Andronic loveste tot mai fatal:)

 9. Felix Says:

  Doamne si cand te gandesti ca gunoiul de andronic chiar primeste bani frumosi pentru prostiile astea…totusi pe poponiciul evreu parca nu-l vad asa de cretin..

 10. Zoitica Says:

  Ce face dl. ministru LUDOVIC ORBAN cu dl. director general GEICA FLOREA “Superman”?
  Soti, parinti_fii/fiice, frati/surori, nasi/fini
  EXEMPLU: surorile FRASIE
  CANDIDATI – CAMERA DEPUTATILOR 2004

  33. UNIUNEA PENTRU RECONSTRUCTIA ROMANIEI
  1. Samihaian Ioan
  2. Baston Mariana Mirela
  3. Sandu Ovidiu Virgil
  4. Brihacel Ionut
  5. Patrascoiu Aurora Marta Beatris
  6. Dudau Sever
  7. Frasie Elena Andreea (na Director General Adjunct AACR)

  http://www4.pmb.ro/wwwt/wwwcs/electorale/DEPUTATI.htm

  Frăsie S. Livia – Loredana (Sef serviciu Comunicare si Relatii Publice)
  http://www.examentraducator.ro/files/rez_feb2007.htm

 11. Doru Says:

  E foarte penibil, mai ales aia cu cifra fatidica. E ca datul in bobi sau ca vrajitoria. Doamne, cum ii mai pacaleste Andronic…

 12. marius Says:

  cam asta a zis ieri si tariceanu la iasi (cu ocazia lansarii candidatilor pnl pe toata zona moldovei): “probabil psd ar distruge în 2-3 luni ceea ce am reuşit noi în 3-4 ani. nu putem miza pe stânga. avem de ales între psd, adică un partid de stânga, partid populist, nereformat, descendent al fostului fsn, şi pnl, singurul partid autentic de dreapta”… qed.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: