Ambasadorul SUA se retrage inainte de termen

Zburand catre Washington, o pasarica asezata pe aripa din dreapta mi-a ciripit un cantecel nou-nout: Nicholas Taubman, ambasadorul SUA la Bucuresti, se retrage in maxim doua saptamani, adica undeva pe la jumatatea lunii octombrie. Retragerea se produce inainte de termen. Vezi si un filmulet in care un liberal foarte obraznic il acuza de coruptie . Taubman si-a prezentat scrisorile de acreditare la Cotroceni in 2005. Mandatul sau la Bucuresti urma sa expire in 2009.  Ambasadorul celei mai puternice democratii din lume pleaca din tara cu cea mai slaba democratie din Europa exact inainte de alegerile de la ei si de la noi.  Alegeri cu miza uriasa in SUA si in Romania. Taubman impusca doi iepuri dintr-un foc: merge acasa inainte de marea batalie americana si scapa de bataia de cap numita marea mocrila romaneasca. In avionul de Washington am facut in scurt remember: mai slab si mai prudent decat predecesorul sau, Michael Guest, dar corect in problemele cheie. L-a aparat pe Daniel Morar, s-a batut pentru justitia din Romania si statul de drept motiv pentru care obraznicul Bogdan Olteanu l-a atacat golaneste in noiembrie 2007 acuzandu-l ca si-a castigat mandatul prin metode care in Romania ar trece drept coruptie.


Mare aparator Bechtel, mare sustinator al investitorilor american. Oare cine-l va inlocui in urmatorul an? Pasarica de pe aripa din dreapta n-a mai ciripit nimic.

P.S. Mi-am amintit un episod interesant: in octombrie 2005, ma aflam la Washington cu ceva treburi. Taubman tocmai era audiat in Congres inainte sa fie trimis ambasador iar cativa republicani, atentie, nu inamicii democrati, au sters cu el pe jos pe motiv ca nu se pricepe la diplomatie. Taumban, om de afaceri, este unul dintre finantatorii importanti ai republicanilor.

One Response to “Ambasadorul SUA se retrage inainte de termen”

  1. casandra Says:

    Numele viitorului ambasador il stie pasarica de pe aripa din stanga. Dar cum stateai cu ochiul si timpanul pe aripa din dreapta….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: